Aanbod

Mindfulness kinderen (6-16 jaar)

Ik help kinderen o.a. bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, goed kunnen omgaan met hooggevoeligheid, beter slapen en/of ontspannen, creëren van een positief zelfbeeld en omgaan met pesten. Mijn manier van werken is intuïtief, aangepast aan dat wat uw kind op dat moment nodig heeft.

Deze oefeningen zijn divers. Zo doen we de ene les een spelletje, maken we de andere les een tekening en gaan we de volgende les lekker ontspannen op een matje. Materialen die ik inzet wanneer dit nodig is, zijn o.a. het Coacheespel, Schatgravers en yogaoefeningen van Helen Purperhart, voorleesboeken enz.

Het belangrijkste is voor mij dat het kind gemotiveerd is en het leuk vindt om te komen. Vanuit plezier leert een kind veel makkelijker. De ouder(s) krijgen per les een verslag en tips om er thuis mee verder te gaan a.d.h. van concrete tips.

Mindfulness ouders

Om ook de ouders te kunnen helpen bij het opvoeden van hun kind(eren) heb ik een opleiding gevolgd die gebaseerd is op een MBSR Mindfulnesstraining. Deze opleiding sluit aan bij de Mindfulness kindertraining van Eline Snel. De ouders volgen een traject van 8 weken waarbij de aandacht uitgaat naar ontspanning, acceptatie van en meer begrip voor elkaar en het inzetten van quality time.

Tijdens de training word je uitgedaagd om uit je automatische piloot te stappen en de oefeningen in de praktijk te brengen. Zowel alleen als samen met je kind(eren). Juist deze dagelijkse handelingen gaan een positief effect hebben op de omgang met elkaar.

We doen o.a. meditatie oefeningen, leren over de theorie achter bepaald gedrag van jezelf en het kind en we gaan in spelvorm ontdekken wat jouw automatische reacties zijn en hoe je die kunt veranderen. 

Mindfulness leerkrachten

Ook op school is het mogelijk om een training te volgen. Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Een 8 weekse Mindfulnesstraining voor de leerkracht(en), gericht op de omgang met de kinderen in de klas.
  • Een 8 weekse training aan de kinderen in de klas, verzorgd door Esther zelf (groep 1 t/m 8 mogelijk).
  • Een combinatie van deze 2 zodat de leerkracht zelf heeft kunnen ervaren wat Mindfulness met hem/haar kan doen en hoe hij/zij dit op een eenvoudige manier kan overbrengen op de kinderen in de klas.

Mijn ervaring als leerkracht is hierbij erg waardevol aangezien ik weet welke problemen er kunnen zijn in de klas/op school en hoe Mindfulness daarbij kan helpen

Mindful tekenen

Voor iedereen die wil ontspannen op een creatieve manier.

Dit is een combinatie van Mindfulness en tekenen/schilderen.

We richten onze aandacht op het onderwerp wat nagetekend wordt. Al onze zintuigen staan open; we zien de details, de kleuren, we voelen de structuur, we ruiken er aan. Alles geeft ons informatie en verwerken we met behulp van potlood en aquarelverf op papier. Zo nodig begeleid ik je met de techniek of laat ik zien wat mogelijk is met het materiaal.

Deze lessen zijn echt een moment voor jezelf.

Stap uit je automatische gedachten en krijg weer ruimte in je hoofd zodat je alles weer met een frisse open blik kunt bekijken. Je krijgt nieuwe inzichten en word bewuster van de manier waarop je in het leven staat zonder dat het zwaar wordt. Het is helemaal je eigen proces en alles is goed.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes (max. 4 personen) zodat rust en persoonlijke aandacht centraal staan. Ervaring is niet nodig.

Creatieve workshops kinderen

Speciaal voor hooggevoelige kinderen is er elke woensdagmiddag een ontspannende workshop tekenen en schilderen. Tijdens deze les mogen de kinderen met of zonder voorbeeldtekening gaan werken met potlood en aquarelverf.

Het gemaakte werkstuk wordt besproken met de nadruk op het gevoel wat ze erbij hebben.

De rust en het creatief bezig zijn zorgt ervoor dat overprikkeling en spanning verdwijnt en het kind weer opgeladen naar huis gaat.