Aanbod

Mindfulness kinderen (6-16 jaar)

Ik help kinderen o.a. bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, goed kunnen omgaan met hooggevoeligheid, beter slapen en/of ontspannen, creëren van een positief zelfbeeld en omgaan met pesten. Mijn manier van werken is intuïtief, aangepast aan dat wat uw kind op dat moment nodig heeft.

Deze oefeningen zijn divers. Zo doen we de ene les een spelletje, maken we de andere les een tekening en gaan we de volgende les lekker ontspannen op een matje. Materialen die ik inzet wanneer dit nodig is, zijn o.a. het Coacheespel, Schatgravers en yogaoefeningen van Helen Purperhart, voorleesboeken enz.

Het belangrijkste is voor mij dat het kind gemotiveerd is en het leuk vindt om te komen. Vanuit plezier leert een kind veel makkelijker. De ouder(s) krijgen per les een verslag en tips om er thuis mee verder te gaan a.d.h. van concrete tips.

Mindfulness ouders

 

Ouders individueel

Je kunt bij mij een individueel traject krijgen waarbij ik helemaal in kan gaan op jouw persoonlijke situatie. Mijn aanpak is rustig maar wel doortastend. Intuïtief en toch heel concreet. Zoek je naar inzichten en bewustwording en wil je nu eindelijk die stappen nemen die daarvoor nodig zijn? Kom dan een keer vrijblijvend met me praten en voel of ik degene ben die jou kan helpen.

Ouders in groepen

Om met andere ouders samen in een groepje te zitten, voelt al meteen erg helpend. Je herkent je eigen problemen ook in het verhaal van de ander en je staat er dus niet alleen voor. Dat relativeert al veel en je hoort ook hoe andere ouders ermee omgaan. Het enige wat voor mij belangrijk is, is dat je echt gemotiveerd bent en de intentie hebt om alle keren aanwezig te zijn.

De vorige training is erg positief bevonden. Reacties van enkele ouders:
“ ik ben me veel bewuster geworden van mijn reactie op de kinderen. Dit is nu anders. Het lukt me nu om niet meteen te reageren maar even afstand te nemen en dan rustiger te blijven.”
“ ik ben vaker een time-out gaan inzetten. Even stoppen met doorgaan maar echt even aandacht voor mezelf. Dat is erg fijn en hoop ik vol te houden.”
“ de lessen van Esther hebben ervoor gezorgd dat ik beter voor mezelf zorg. Wat zachter ben en minder streng. Ik stelde erg hoge eisen aan mezelf en was daardoor vaak moe en had minder energie voor de kinderen.”