Mindfulness-lessen op scholen

Deze zomer heb ik weer veel inspirerende boeken gelezen. O.a. het boek ‘Overprikkeld brein‘ dat zeer de moeite waard is. Zo belangrijk om te weten hoe we kunnen voorkomen dat we telkens weer dat overbelaste hoofd hebben vol herhalende gedachten.

Ik lees dit soort boeken graag om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van welzijn, gezondheid en geluk. Mijn rol als Mindfulness trainer kan ik daardoor nog beter invullen omdat het me er van bewust maakt hoe ik zelf om ga met alledaagse gedoetjes. Soms lukt me dat prima en soms zijn het mega grote uitdagingen.

Al die inzichten neem ik mee in mijn rugzak vol tools om ze in te zetten wanneer dat nodig is. In deze vakantie heb ik ook de tijd om nieuwe ideeën uit te werken voor mijn Mindfulness lessen. Zowel voor de kinderen in de basisschool als voor de ouders die mijn training Mindful Opvoeden gaan volgen.

Ik haal mijn ideeën en lestips uit verschillende boeken maar ook word ik geholpen door collega trainers die net als ik de behoefte hebben om samen te werken. We helpen en steunen elkaar om zo meer bereik en zichtbaarheid te krijgen want het is vaak een hele uitdaging om verandering te krijgen in systemen van opvoeden en/of lesgeven.

Gelukkig komen er steeds meer initiatieven vanuit scholen om dit soort lessen in te zetten. Heel blij ben ik dan ook dat het schoolbestuur waarin ik werk mij die kans geeft.

Dat veel mensen dit leuk vinden, merkte ik toen er veel reacties kwamen op mijn Linkdin bericht waarin ik dit vertelde. Ik ga dus op scholen aan de slag in zowel hele klassen als met kleine groepjes of misschien wel individueel.

Elke week zal ik mijn bevindingen gaan posten met al mijn ervaringen, zodat het in de aandacht blijft en wellicht meer scholen of schoolbesturen mij willen inzetten. Met als doel  de kinderen in jouw klas, op jouw school te laten ervaren wat stilte kan doen, dat aandacht te trainen is, dat ze even niet hoeven te presteren en dat is voor veel kinderen hard nodig.

Ze mogen voelen wat er in hun lijf en hoofd gebeurt en leren hoe ze rekening kunnen houden met zichzelf. Even met de aandacht naar binnen toe en rustig en ontspannen worden zodat ze daarna weer met een opgeruimd fris hoofd de dag aankunnen.

Ben jij benieuwd en gun jij dat jouw kinderen ook? Stuur mij dan een bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *