Mindfulness training (gratis) gericht op ontspannen opvoeden

Iets voor jou?

Na de zomervakantie kunnen inwoners van Roosendaal gratis deelnemen m.b.v. subsidie van de gemeente Roosendaal.

Stress in de opvoeding, wie heeft dat niet ervaren? Iedere ouder weet wat het is om het soms even niet te weten.

  • Stressvolle situaties waarin jij het gevoel hebt dat je geen grip hebt op je kind.
  • Als je kind weer eens boos op je is en jij geïrriteerd reageert.
  • Als je zoon weer eens geen rekening met je houdt en zich niet aan afspraken houdt.
  • Midden in de nacht voor de zoveelste keer je kind terug moet sturen naar z’n eigen bedje.

Op dat soort momenten zoek je naar een oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn zoveel opvoedboeken, maar geen enkele heeft volgens jou de manier die bij je past. En veel trucjes werken altijd maar voor even en daarna gaat het weer door in het oude patroon.

En wat als er nu een manier is die precies passend is bij jou als ouder? Die echt werkt omdat het juist aandacht geeft aan dat oude patroon? En hoe je daaruit kunt stappen zodat er ruimte komt voor verandering. Een nieuwe frisse kijk geeft op het gedrag van je kind en dat van jouzelf. Zodat je met kleine stapjes gaat oefenen in acceptatie, begrip voor de ander, compassie voor jezelf. Die jou leert omgaan met spanning, beter leert communiceren en vanuit liefde leert kijken naar jou als ouder en het kind zoals het is.

Hoe dan?

Het is de training Mindfulness in opvoeding!

Deze training leert jou weer ontspannen opvoeden. Niet met trucs en tips maar door het te ervaren, het verschil te voelen in onbewust en bewust reageren. Niet om het kind te veranderen maar juist om het te laten zijn wie en hoe zij/hij is. Mindfulness geeft je een andere kijk op de situatie en daardoor stap je uit de automatische modus en geef je jezelf de kans om het anders te doen.

Precies op de manier die bij jou en je kinderen past. Hoe mooi is dat? Nee, het is geen makkelijke snelle oplossing. Het heeft tijd nodig en oefening. En geduld en volharding. Maar, het is de enige manier die echt verandering geeft in de relatie tussen jou en je kind.

En je geeft je kind het allermooiste voorbeeld door zelf te mogen zijn wie je bent.

En dat gun je je kind toch ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *