Nieuwe website Sensitivia

Vorig jaar heb ik veel kinderen begeleid in mijn praktijk. Ze kwamen met verschillende hulpvragen, bijvoorbeeld een meisje wat gepest werd op school. We deden ontspanningsoefeningen, zorgden ervoor dat ze ging vertrouwen op haar eigen kracht en werkten aan een positieve mindset. Een opschrijfboekje hielp haar om emoties en ervaringen te verwerken voordat ze naar bed ging. Ook had ik een meisje waarvan de ouders gescheiden waren en daardoor niet goed in haar vel zat. Voor haar was ik vooral een luisterend oor. Iemand waar ze dingen aan kon vertellen die haar dwars zaten.

Daarnaast mocht ik op een basisschool Mindfulness lessen geven in alle groepen. Dit werd vooral voor de kinderen van groep 8 een groot succes. Zij stonden erg open voor de oefeningen en deden heel gemotiveerd mee. We deden meditaties, geheugenspelletjes en aandachtsoefeningen met de zintuigen. Ze vroegen me of ik het hele schooljaar wilde langskomen, want het was zo fijn. Even een rustmoment in de week.

Terwijl mijn praktijk in eerste instantie begon als praktijk voor Mindfulness trainingen voor kinderen, deed ik nog een opleiding voor ouders en leerkrachten en werd mijn aanbod steeds uitgebreider. Ouders vroegen me ook voor andere dingen die te maken hadden met de opvoeding van hun kinderen. Op school mocht ik het team kennis laten maken met Mindfulness en zelf kreeg ik steeds meer interesse in de vraag: hoe voeden we onze kinderen op en hoe zorgen we dat ze voorbereid zijn op de toekomst? Als ouder, als leerkracht, als professional? Mijn behoefte om hier meer mee te doen en anderen daarbij te helpen, wilde ik ook laten zien op mijn website. Verandering dus en dat betekende in de praktijk vele weken puzzelen met teksten, foto’s en kleuren.

Mijn aanbod is nu meer passend bij dat waar mijn kwaliteit ligt, namelijk begeleiding geven aan kinderen, ouders en leerkrachten op het gebied van opgroeien en opvoeden. Natuurlijk gebruik ik daarvoor de Mindfulness oefeningen maar daarnaast gebruik ik vele andere werkvormen die samen met mijn intuïtieve aanpak er voor zorgen dat het altijd precies op maat is, passend bij dat wat de ander nodig heeft.

Graag wil ik jullie uitnodigen om eens een kijkje te nemen op mijn vernieuwde site. Ik ben er best trots op en hoop dan ook dat ik komend jaar weer veel nieuwe kinderen en ouders mag begeleiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *