Nu ook MBSR trainer

Deze week kreeg ik eindelijk mijn certificaat van MBSR trainer Methode Eline Snel binnen. Wat ben ik trots dat ik dit behaald heb. Samen met 3 ouders ging ik het proces aan en volgden ze 8 weken lang de best pittige training. Het vroeg niet alleen veel van mij als trainer, maar ook aan de ouders werd veel gevraagd; oefenen met mediteren, het gedrag van hun kind leren begrijpen en daar anders op reageren, eigen innerlijke dilemma’s aangaan, oude patronen verbreken en nog veel meer.

Bijzonder mooi vind ik ook het nieuws dat ik deze week kreeg: volgens de VMBN, https://www.vmbn.nl/ (een organisatie van hooggekwalificeerde trainers) voldoen wij aan alle eisen die nodig zijn om te behoren tot de categorie 1- trainers. Dat is een geweldige eer. Het geeft aan dat we alle trainingen geven volgens de MBSR methode (Mindfulness-Based Stress Reduction).

MBSR of aandachttraining is begin jaren ‘80 ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair bioloog Jon Kabat-Zinn. Als beoefenaar van vipassana-meditatie en yoga bracht hij inzichten uit deze oosterse wijsheidstradities samen met zijn kennis van de westerse medische wetenschap en de cognitieve psychologie, en ontwikkelde op basis hiervan het Mindfulness-Based Stress Reduction-programma. De training is ervaringsgericht, dat wil zeggen: beoefening staat voorop. Door opmerkzaam te worden van het verschil tussen ervaring en gedachte kunnen we de ervaring bewuster beantwoorden en automatische reactieve patronen doorbreken.

Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=2n7FOBFMvXg

Graag deel ik nog een stukje uit mijn verslag waaruit blijkt dat het een positieve invloed kan hebben op ouders en de omgang met hun kind:

De derde ouder gaf aan dat het voor haar echt een eye opener was om te horen dat je altijd de keus had om anders te reageren. Ze had nu al opgemerkt dat ze anders omging met het gedrag van haar dochter. Normaal werd ze meteen boos en werd haar dochter daar ook weer boos om.
Dit deed ze nu anders door een paar keer diep in en uit te ademen, te kijken naar de situatie en dan te voelen wat ze voelde, dat was dus die boosheid, maar dan toch meer vanuit rust te reageren. Meer bewust gekozen voor die reactie. Het mooie was dat ze nu al merkte dat dan de reactie van haar dochter dan ook minder heftig was.

In de kern van ieder mens
Klopt een hart in een hart
Op zoek naar liefde,
Verbinding en acceptatie
Van wie je in wezen bent

1 gedachte over “Nu ook MBSR trainer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *