Training sep 2017

Mindfulness training voor kinderen in Roosendaal.

In september is het zover. Dan start ik met een mindfulness training voor kinderen, ook wel aandacht training genoemd.

Ik heb deze 8 weekse training al kunnen geven op de basisschool waar ik werk als leerkracht. De kinderen die hier aan meededen hebben dit als erg positief ervaren en wisten beter hoe ze om konden gaan met hun gevoelens en emoties. In mijn vorige blogs kun je teruglezen welke thema’s aan bod kwamen en wat we gedaan hebben om hiermee te oefenen.

Maar omdat ik ook heel graag kinderen buiten mijn eigen school de kans wil geven om deze training te volgen, start ik dus in september een cursus voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in mijn eigen praktijk in Roosendaal. Ik heb hier echt ongelofelijk veel zin in. De methode van Eline Snel is voor mij een basis van waaruit ik de lessen geef, aangevuld met eigen spelletjes, bewegingsoefeningen en creatieve werkvormen. Ik stem mij af op de groep en volg mijn intuïtie om nog beter aan te sluiten bij de behoefte van de kinderen. Zo wordt het een training op maat en is geen enkele les hetzelfde.

Heeft jouw kind last van de drukte in en om hem/haar heen?
Heeft het moeite met concentreren en aandacht?
Is inslapen moeilijk door en te vol hoofd?
Wil hij/zij graag beter om kunnen gaan met al die gevoelens en emoties?
Is je kind hooggevoelig en heeft het er last van?

Laten we de kinderen van nu aandacht geven en zinvolle tools aanbieden zodat ze bestand zijn  tegen alles wat er op een dag op ze af komt. Laten we vriendelijkheid en acceptatie als uitgangspunt nemen zodat ieder mag zijn wie hij/zij is. Dit is wat ik belangrijk vind. Jij ook?

Kijk hier voor meer informatie over de Mindfulness training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *