Over mij

Over mij

Over mij

Over mij

Als hooggevoelig kind groeide ik op in een wereld die voor mij vaak onveilig aanvoelde. Mensen vond ik vaak onbetrouwbaar omdat ze iets anders zeiden dan dat ze uitstraalden en ik vond het allemaal al gauw te druk. Ik vermeed grote groepen mensen en was heel graag alleen.

Er was toen geen kennis over hooggevoeligheid, dus dacht ik vaak dat ik anders was dan anderen. Ik begreep de spelregels van het leven niet. Omdat ik de wereld en mezelf wilde begrijpen deed ik veel aan zelfontwikkeling en las er vele boeken over en volgde ik cursussen en workshops.

Als leerkracht wilde ik op een andere manier lesgeven, namelijk met meer aandacht voor de sociaal-emotionele kant van de kinderen en ook als moeder vond ik het belangrijk dat mijn kinderen leerden hoe ze om moesten gaan met alle drukte en prikkels om hen heen.

Uiteindelijk kwam ik uit bij Mindfulness. In deze levenshouding vond ik alles terug waar ik behoefte aan had om meer rust te vinden en niet overspoeld te worden door alle prikkels. Mijn sterke intuïtie gaf mij daarnaast veel informatie waar ik op heb leren vertrouwen.

Nu heb ik een rugzak vol met tools om zowel kinderen als volwassenen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn missie is om hooggevoeligheid niet meer als een beperking te zien maar juist als een hele mooie karaktereigenschap. Je bent niet anders, je bent uniek, precies goed zoals je bent.

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak ook hooggevoelig en hebben daarnaast de uitdaging om zich aan te passen aan een wereld die hen niet begrijpt. Ook deze kinderen hebben behoefte aan een houvast. Mindfulness en een positievere mindset kan hen daarbij helpen.

Opleidingen/cursussen/workshops

PABO leerkracht basisonderwijs
Kinesiology; Touch for health: Sandra Meuldijk
Meditatie cursus: Ada Vogel
Soul body fusion: Arno van Dijk
Innerlijke verdiepingscursus: Jo Suijkerbuijk
Luisterkind opleiding: Diana van Beaumont
Luisterkind Geboortebegeleiding module: Diana van Beaumont
Intuïtieve ontwikkelingscursus: Esther van Blijdesteijn
Alpha training: Esther van Blijdesteijn
Diverse cursussen in het onderwijs zoals gesprekstechnieken, omgaan met pesten in de klas, ontwikkeling bij kleuters, hoogbegaafdheid enz.
Cursus mindfulness: Marianne Knops bij praktijk I AM
Academie voor Mindful teaching: Eline Snel opleiding tot kindertrainer
Academie voor Mindful teaching: opleiding tot MBSR Trainer voor ouders en leerkrachten