Over mij

Over mij

Over mij

Al lange tijd ben ik erg geïnteresseerd in de manier waarop wij als volwassenen met kinderen omgaan. In mijn rol als leerkracht zocht ik naar manieren om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Vooral kinderen die snel overprikkeld waren, trokken mijn aandacht. Dit waren bijvoorbeeld kinderen die erg gevoelig waren en daardoor niet tot hun recht kwamen in het huidige schoolsysteem.

Om meer rust te brengen in de klas ben ik een opleiding Mindfulness gaan doen. Nadat ik zelf leerde om het toe te passen in mijn dagelijkse leven, deed ik de training om kinderen te leren hoe ze Mindful konden blijven in de klas. Dit beviel mij zo goed, dat ik ook de ouders en leerkrachten wilde helpen ontspannen op het werk en thuis in de omgang met hun eigen kinderen.

Ik deed hiervoor de speciale Mindfulness in opvoeding en onderwijs-training. Dit kan ik toepassen op school en in mijn eigen praktijk. Het is een uitdaging om anderen bewust te maken van hun automatische reacties. Elke keer weer is het bijzonder om te zien dat de ouders/opvoeders veel meer zelf kunnen doen aan het probleem dan ze zelf denken.

Nadat ik 30 jaar voor de klas stond, ben ik nu onderwijsassistente en help ik kinderen als ze moeite hebben met rekenen, spelling, taal of anders schoolvakken. Dit is geweldig om te mogen doen.

De kinderen krijgen meer rust en zelfvertrouwen als ze even geen groepsdruk voelen en helemaal op eigen tempo mogen oefenen. Vooral die positieve aandacht doet hen goed.

In  mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in het bos, ik lees veel en ik vind het heerlijk om soms even helemaal niks te doen. Het maakt dat mijn gedachten tot rust komen en ik even uit de hectiek van alledag stap.

Opleidingen/cursussen/workshops

PABO leerkracht basisonderwijs
Kinesiology; Touch for health: Sandra Meuldijk
Meditatie cursus: Ada Vogel
Soul body fusion: Arno van Dijk
Innerlijke verdiepingscursus: Jo Suijkerbuijk
Luisterkind opleiding: Diana van Beaumont
Luisterkind Geboortebegeleiding module: Diana van Beaumont
Intuïtieve ontwikkelingscursus: Esther van Blijdesteijn
Alpha training: Esther van Blijdesteijn
Diverse cursussen in het onderwijs zoals gesprekstechnieken, omgaan met pesten in de klas, ontwikkeling bij kleuters, hoogbegaafdheid enz.
Cursus mindfulness: Marianne Knops bij praktijk I AM
Academie voor Mindful teaching: Eline Snel opleiding tot kindertrainer
Academie voor Mindful teaching: opleiding tot MBSR Trainer voor ouders en leerkrachten